Op donderdag 11, zaterdag 13 en zondagmiddag 14 juli speelt onze toneelvereniging weer een aantal open lucht voorstellingen.

Traditie getrouw zal dit gebeuren rondom De Boerderij aan de Meeneweg 4 in Zelhem.

De aanvang van de beide avonden is om 19.30 uur en de zondagmiddag beginnen we om 13.30 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de voorverkoop adressen , bestelling via de website of aan de kassa. (vol is vol)

Hieronder een korte samenvatting waar het stuk over gaat:

‘Wat een peerdespul’

Het blijspel gaat over twee vrijgezelle broers. Zij hebben samen een boerderij met melkvee. Waar de ene broer een enthousiaste koeienliefhebber is, heeft de andere vooral wat met paarden. Maar de traditie van het familiebedrijf telt zwaar. En als dan ook nog de paarden liefhebbende broer op een dag een stoeterij wil beginnen, duurt het niet lang of de bom barst.

Dat komt niet in het minst door de knecht die door de plaatselijke dominee bij de broers aan een baan is geholpen. Voeg hierbij de komst van een tweetal jonge dames die als stalhulp op de stoeterij aan de slag willen en de twee op geld beluste oudere zusters en de problemen liggen werkelijk voor het oprapen.

Het oorspronkelijke voor toneelpodium geschreven blijspel is door regisseur Sander van Voorst omgeschreven naar een openluchtspel. De spelers kunnen zich dan ook uitleven met alle gewoontes en gebruiken uit de jaren 60. De vaste spelersgroep kan dit jaar rekenen op vele figuranten. Ook het rijdend materiaal uit die tijd is volop aanwezig. Met elkaar een prachtig spel vol humor en kijkplezier.

Tot ziens !