De spelers van buurt- en toneelvereniging De Meene zijn er bijna klaar voor!
Na enkele jaren van (verplichte) afwezigheid zijn de toneelspelers zich aan het voorbereiden om een spectaculair stuk op de planken te brengen.
Op 22, 24 en 25 juni 2023 zullen zij het stuk ‘Een lepelaar op safari’ opvoeren.
Peter Mollema, een jonge levensgenieter, heeft in beschonken toestand in een bar – blijkbaar -veelbelovende uitspraken gedaan tegen Lisanne Bruyneel.
Als het meisje hem daar de volgende dag aan komt herinneren, blijkt zij absoluut niet zoals hij zich had voorgesteld.
Om van haar af te komen, misbruikt Peter – heel subtiel – de aanwezigheid van de verwijfde buurjongen Walter. Peters zuster Liesbeth is hier niet over te spreken, en als Peters oude liefde Brenda langskomt, neemt zij de gelegenheid te baat om haar broer een lesje te Ieren, met behulp van Lisanne, Walter en de later ten tonele verschenen monteur Harry.
De inwonende opa Cor Mollema heeft heel andere problemen. Hij is van plan om een Rijn-reisje te gaan maken met een ¬natuurlijk jong en beeldschoon – zustertje van de thuiszorg. Om dat te financieren biedt hij zelfs zijn grote trots, zijn Harley Davidson motor, te koop aan. Hells Angel Jacob en motormeisje Helma komen om opa’s motor te kopen, maar hun bedoelingen zijn niet helemaal brandschoon.
Het beoogde zustertje blijkt echter de oerdegelijke, conservatieve zuster Ida Lepelaar te zijn. Ook Jacob krijgt het voortdurend aan de stok met zuster Ida. Als blijkt dat stoere Helma eigenlijk een bescheiden, lief meisje is, wat graag met opa op Rijnreis zou gaan, moeten Ida en Jacob verdwijnen. Maar hoe? Uiteindelijk vindt een ieder zijn maatje hoewel dit voor Peter niet zonder slag of stoot gaat.
Het decor dat ook dit jaar weer bij De Boerderij is aangelegd geeft een prachtige tuin op het erf van Peter Mollema weer met het nodige auto’s, motoren. Met veel typetjes, leuke woordspelingen en komische scènes is dit stuk een lust om te zien.
Kaarten voor de voorstellingen zijn online te koop via deze website. Hier vind u ook de aanvangstijden.
Ga naar het  bestelformulier en volg de aanwijzingen .
Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Kledingwinkel New Inch aan de stationsstraat 30 7021CK Zelhem of voorafgaand aan de voorstellingen aan de kassa. (Op is op)
Wij heten u van harte welkom op eerder genoemde data bij De Boerderij, Meeneweg 4 te Zelhem.